Zo trekt u nieuwe medewerkers aan

Zo trekt u nieuwe medewerkers aan

Nu het beter gaat met de economie en er meer banen zijn, gaan werknemers hun eisen bijstellen en verhogen. Het aantal vacatures is de afgelopen 2 jaar enorm gestegen en deze trend gaat zich in 2018 zeker nog voortzetten. Wilt u goede krachten aan uw team toevoegen, dan zal u meer uit de kast moeten trekken dan voorheen. De verwachting is dat het in 2019 steeds moeilijker gaat worden om de juiste werknemer te vinden voor de baan. Lees hier wat nieuwe medewerkers belangrijk vinden zodat uw organisatie beter uit de verf komt.

Grootste stoorzenders en afknappers op de werkvloer
Uit de Walters People Salary Survey 2018 konden hoogopgeleide werknemers aangeven wat zij belangrijk vonden tijdens het kiezen van een nieuwe werkgever. Er werd aangegeven dat er een aantal stoorzenders zijn tijdens het werk die een rol spelen in hun keuze. Zo wordt 63% geregeld afgeleid door pratende werknemers. Als u dit wilt aanpakken, is het goed om stilteruimtes in te richten. Daarnaast kon 26% van de ondervraagde zich erg storen aan slechte IT-voorzieningen. Een andere grote afknapper was weinig daglicht op de werkvloer.

Oncomfortabel meubilair werkt productiviteit tegen
Ongeveer 1/5 de van ondervraagden gaf aan dat oncomfortabel meubilair de productiviteit niet ten goede komt. Het is dus belangrijk om voor goed meubilair te zorgen, niet alleen om de productiviteit te bevorderen, maar ook om lichamelijke klachten in de toekomst te voorkomen. Een werkgever die aandacht besteedt aan de gezondheid van werknemers, scoort ook punten. Investeer daarom in ergonomische bureaustoelen en zit-sta bureaus.

Werk-privé balans belangrijkste eis
Het is niet het salaris dat de meeste werknemers over de streep trekt, het is de werk-privé balans. Een goede werk-privé balans staat zelfs op de eerste plaats van alle factoren die kandidaten belangrijk vinden bij hun nieuwe baan. Op de tweede plaats een goede organisatiecultuur en contact met collega’s. Op de derde plaats staat een uitdagende functie-inhoud en pas op de vierde plaats het salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever die gezonde leefstijl stimuleert scoort punten
Werknemers kunnen het enorm waarderen als de werkgever een gezonde leefstijl stimuleert. Wat het meest wordt gewaardeerd zijn gezonde snacks op kantoor. Korting op een fitness-abonnement scoort ook behoorlijk goed. Daarnaast hechten werknemers ook waarde aan sportlessen met collega’s of een bedrijfsdeelname aan sportevenementen. Werknemers stimuleren om een fitness uitdaging aan te gaan tegen andere collega’s is dan weer geen goed idee. Maar 29% van de ondervraagden zag dit zitten, anderen vonden een competitie aangaan niet fijn.

Als werkgever investeren in de gezondheid van je werknemers is niet alleen goed om nieuwe talenten te trekken, het helpt ook ziekteverzuim flink terug te dringen. Overigens spelen de andere factoren zoals genoeg daglicht, comfortabel kantoormeubilair en een goede balans tussen werk en privé ook een grote rol het verlagen van ziekteverzuim en verhogen van productiviteit en betrokken werknemers.

Controleer uw inspanningen
Tijdens het Walters People Salary Survey 2018 bleek dat veel werkgevers dachten dat ze voldoende inspeelden op de wensen van werknemers. Van de professionals in dienst kon 63% flexibel werken en 47% kon thuiswerken. Steeds meer werkgevers gaan mee met de trend om gezondheid te stimuleren, zo’n 68% voert hier actief beleid in. Nog lang niet iedereen dus. Het grootste verschil zat in de mate van productief kunnen werken; 74% van de werkgevers geeft aan dat hun werknemers volledig productief kunnen werken. Deze mening wordt slechts door 31% van de werknemers gedeeld.

Als u goed voor de dag wilt komen, is het belangrijk te controleren of uw inspanningen ook echt worden gevoeld op de werkvloer.