Zo houdt u uw team gemotiveerd tijdens de coronacrisis

Zo houdt u uw team gemotiveerd tijdens de coronacrisis

De coronacrisis waar we nu met z’n allen mee te maken hebben, heeft op veel meer zaken effect dan ‘slechts’ onze gezondheid. Veel mensen die normaal gesproken dagelijks naar kantoor gaan, werken nu vanuit huis en dat kan voor uitdagingen zorgen. Hoe zorgt u bijvoorbeeld dat uw team gemotiveerd blijft om te werken tijdens de coronacrisis?

Inmiddels hebben veel bedrijven de stap naar werken op afstand, al dan niet gedwongen, gemaakt. Medewerkers werken vanuit hun eigen huis en hebben via videoverbindingen, telefoon en e-mail contact met hun collega’s. Maar het opzetten van dit soort processen is slechts de eerste stap van het succesvol thuiswerken. Thuis liggen er namelijk allerlei afleidingen op de loer en de kans dat medewerkers minder gemotiveerd zijn, is groot. Gelukt kunt u wel dingen doen om uw team gemotiveerd te houden.

Zorg voor uitdaging

Allereerst is het belangrijk om u te realiseren dat mensen niet graag stilzitten. Kijk maar naar de vele, creatieve initiatieven die er nu opgezet worden door mensen die hun beroep nu even niet kunnen uitvoeren. Uitdaging is daarbij belangrijk. Als u wilt dat medewerkers gemotiveerd zijn om te werken, zorg dan dat hun werk ook motiverend is. Door nu juist te focussen op de saaie taken die gedaan moeten worden, haalt u die motivatie juist weg.

Natuurlijk, ook de saaiere taken moeten gedaan worden, maar de mens moet ook de mogelijkheid krijgen om talenten te ontwikkelen, nieuwe ideeën te bedenken en zichzelf uit te dagen. Geef medewerkers dus de mogelijkheid om te experimenteren en oplossingen te bedenken voor problemen waar het bedrijf mee te maken heeft. Over wat voor soort problemen het gaat, wisselt natuurlijk per bedrijf en het kan zelfs lastig zijn om die problemen te definieren. Ook hierbij kunt u uw medewerkers stimuleren om mee te denken door vragen te stellen als: hoe kunnen we in deze tijd zorgen voor meer groei? Wat gaat er mis wat we kunnen oplossen? Hoe kunnen we de best mogelijke service bieden aan onze klanten?

Zorg voor structuur

Veel mensen hebben moeite om hun draai te vinden in deze tijd. Een heldere structuur in het werk kan helpen om hun dagindeling beter te maken. En daar kunt u een belangrijke rol in spelen door te zorgen voor een duidelijke indeling van de werkweek.

Plan tijd in voor de ‘saaie taken’ maar geef medewerkers ook de mogelijkheid om blokken te reserveren voor brainstormen en het uitwerken van ideeën. Idealiter is deze verhouding ongeveer 50-50. Houd bijvoorbeeld dit wekelijkse schema aan:

Maandag:
Begin de dag met een gezamelijke video-call waarin de volgende punten besproken worden:

  1. Welke dingen hebben we vorige week gedaan die het verschil gemaakt hebben? Wat hebben we daarvan geleerd?
  2. Wat moet er deze week gebeuren? Wie doet wat?
  3. Hoe kunnen we elkaar helpen?
  4. Welke creatieve/innovatieve experimenten kunnen we deze week inzetten om beter te presteren? En wie doet wat?

Dinsdag tot donderdag:
Plan met elke medewerker minstens 1 één-op-één meeting in om te motiveren of te helpen met uitdagingen waar ze mee te maken krijgen. Stimuleer medewerkers om vooral ook samen meetings in te plannen om een andere kijk op bepaalde problemen te krijgen én zelfs in deze bijzondere tijd toch samen te werken.

Vrijdag:
Tijd voor reflectie. Verzamel de resultaten van de experimenten die medewerkers deze week gedaan hebben en vraag eventueel zelfs aan bepaalde collega’s om hun bevindingen te presenteren. Zijn er medewerkers die achterblijven? Ga er zeker niet zo maar vanuit dat het een volgende week wel beter zal gaan en plan een korte sessie. Wat ging er goed deze week? Waar hebben ze hulp bij nodig? Hoe kunnen ze het volgende week beter doen?

Door juist in deze onzekere tijden te focussen op de motivatie van uw medewerkers, creëert u een win-win situatie voor zowel de medewerkers als het bedrijf. Niet alleen voelen uw collega’s zich op deze manier meer gewaardeerd, ze zijn ook daadwerkelijk productiever en dragen dus meer bij aan het succes van uw bedrijf.