Werken in stilte

Werken in stilte

Een kantoor kan een luidruchtige omgeving zijn. De printer die aanstaat, collega’s die met elkaar aan het praten zijn,  een pruttelende koffiemachine en telefoons die de hele dag over blijven gaan. Gezelligheid op kantoor is de belangrijkste factor als het gaat om de arbeidsproductiviteit, maar concentratie is ook belangrijk om het dagelijkse werk af te krijgen.

 

1Akoestische archiefkasten
Indien het geluid en concentratie niet samengaan is het een o ptie om te kijken naar akoestische oplossingen in de kantoorinrichting. Omgevingsgeluiden zullen nooit voor 100% niet meer te horen zijn, maar kunnen zeer zeker gedempt worden. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van akoestische archiefkasten. Een akoestische archiefkast is bijvoorbeeld voorzien van schuifdeuren gevuld met geluidsabsorberende mousse en draagt daardoor bij aan een goede akoestiek in de kantoorruimte. In ons assortiment hebben we bijvoorbeeld akoestische schuifdeurkasten voorzien van deuren met perforatie en de geluidsabsorberende mousse. Niet alleen de schuifdeuren lopen stil en geruisloos, maar ook de akoestiek in de ruimte wordt verbeterd door het plaatsen van deze akoestische kasten.

Akoestische scheidingspanelen tussen bureaus2
Naast het plaatsen van akoestische kasten kan ook gekozen worden voor akoestische scheidingspanelen die tussen bureaus geplaatst kunnen worden. De akoestische panelen zorgen ervoor dat geluid gedempt worden van bijvoorbeeld typen op een toetsenbord en /of telefoneren. Afhankelijk van de ernst van het geluid kan worden gekozen voor lage of hoge tussenwanden. Voor een open kantoor is het aan te raden met lage akoestische wanden te werken zodat het open karakter van de kantoorruimte behouden blijft. Helemaal stil in een kantoor zal het nooit worden, maar het dempen van geluid scheelt al veel.

Aankleding van de kantoorruimte
Ook het plaatsen van planten kan geluiddempend werken. Indien een plant wordt geplaatst in een kantoortuin kan dit de geluidsoverlast verminderen tot zo’n 5 decibel. Plaats een plant altijd in een hoek zodat dit het meeste effect heeft. Geluid wordt namelijk weerkaatst door muren en een plant die voor de muur staat verminderd dit. Naast het gebruik van planten kan ook worden gewerkt met akoestische panelen op de muur. Ook deze panelen zorgen voor een vermindering van geluid. Panelen die aan het plafond gehangen worden, kunnen ook gebruikt worden om de akoestiek in een ruimte te verbeteren.

3Creëer aparte stilte plekken
Indien de kantoorruimte groot genoeg is kunnen ook aparte plekken worden gecreëerd waar mensen geconcentreerd kunnen werken. In ons assortiment hebben we bijvoorbeeld een akoestische bank voorzien van hoge leuningen en de nodige aansluitingen voor laptops, telefoons en andere elektrische apparaten. Op deze aparte stilte plekken kan bijvoorbeeld even vergaderd worden of in stilte worden gewerkt. Ook als pauze plekken kunnen akoestische banken prima ingezet worden om even tot rust te komen.