Maak van uw kantoor een oase van rust en licht

Maak van uw kantoor een oase van rust en licht

Een kantoor omtoveren tot een oase van rust en licht kan een positief effect hebben op werknemers. Een hele goede manier om dit te verwezenlijken is door te kiezen voor een Scandinavisch kantoorinterieur. Een Scandinavisch interieur is luchtig, minimalistisch, functioneel en comfortabel. Dit wordt gerealiseerd door het gebruik van heldere kleuren, aardetinten en de nadruk op een paar opvallende elementen. Wilt u ook een modern kantoor met een rustige maar krachtige uitstraling? Lees hier de kenmerken van een karakteristiek Scandinavisch interieur.

Strakke vormgeving
In het Scandinavische kantoorinterieur draait het om een strakke vormgeving. Met name comfort en functionaliteit in combinatie met strakke lijnen zijn van belang. Of het nu gaat om een bureau, bureaustoel of het meubilair in de wachtkamer of kantine: alles is strak, modern, bevat soms ronde hoeken is vooral comfortabel.

Natuurlijke materialen
In Scandinavië is heel veel hout te vinden. Om die reden is hout veel terug te zien in het interieur. In de meeste gevallen is het hout mooi licht gehouden, wat mooi aansluit bij de lichte kleuren van de rest van het interieur. Hout is met name terug te zien in het kantoormeubilair zoals houten stoelen, bureaus, ladeblokken en scheidingswanden.

Patronen en geometrische vormen
Wilt u het interieur een stapje verder nemen, dan kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van Scandinavische patronen en geometrische vormen. Denk bijvoorbeeld aan zwarte lijnen of tekeningen op de witte muren. De geometrische vormen kunnen ook terugkomen in woontextiel zoals kussens of tapijten of in andere accessoires. Dit ziet er geweldig uit in wachtruimtes, ontvangstruimtes of de kantine.

Kleurgebruik in Scandinavisch kantoorinterieur
In Scandinavië hebben ze minder zonuren dan bijvoorbeeld in Nederland. Om die reden wordt het interieur licht gehouden. Dit geeft niet alleen een frisse en luchtige uitstraling, maar vervangt ook een beetje het zonlicht. Als er weinig licht in uw kantoor is, dan is dit ook voor u een hele goede keuze.

De muren worden meestal wit gehouden, soms zijn deze voorzien van zwarte patronen. Naast wit wordt er in het kantoorinterieur gebruik gemaakt van rustige aardetinten zoals grijs, bruin en zwart. Daarnaast wordt er nog gebruik gemaakt van kleur, wat voornamelijk terugkomt in de decoratie en woontextiel. Over het algemeen kiezen Scandinaviërs voor lichte pastelkleuren om de ruimte mooi open en licht te houden. Toch kunnen felle kleuren ook heel mooi zijn voor het contrast. Ook deze kleuren komen terug in woontextiel of de decoratie, maar een mooie felle bank of stoel kan ook geweldig staan.

Hulp bij uw Scandinavisch kantoorinterieur
Overgaan naar een mooi Scandinavisch kantoorinterieur hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Het interieur is namelijk simplistisch, eenvoudig en minimalistisch. Met een paar mooie decoraties en goed kantoormeubilair kunt u al een heel eind komen. Wilt u graag hulp? Kies dan voor de projectinrichting van Designkantoormeubilair. U krijgt dan persoonlijk advies op maat en u kunt tegen scherpe prijzen passend kantoormeubilair bestellen. Binnen een korte tijd heeft ook u een heerlijke oase van rust op kantoor.