Laat je kantoor groter lijken door deze interieur tips

Laat je kantoor groter lijken door deze interieur tips

Heeft u een kleine kantoorruimte? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, zeker niet wanneer u onze tips inzet om uw ruimte groter te laten lijken. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde kantoormeubelen, spiegels en kleurgebruik. Aan de hand van onze tips wordt uw ruimte open, fris, transparant en lekker licht. Uiteraard kunt u daarna nog accessoires toevoegen maar houd dan wel het volgende in uw achterhoofd: hoe meer spullen u in uw kantoor zet, hoe kleiner die lijkt. Less is more!

Kies voor transparant
Wilt u uw kantoor groter laten lijken en daarnaast heel stijlvol? Kies dan voor transparante meubels. Op die manier lijkt de ruimte een stuk minder klein en ‘vol’.

Zet het op poten
Massieve meubels zien er misschien indrukwekkend uit, maar als u een klein kantoor hebt, maakt het de ruimte een stuk kleiner. Kies daarom voor meubels op pootjes. Dit zorgt er namelijk voor dat de vloer zichtbaar blijft. Goede opties zijn bijvoorbeeld de T-poot of 4 poot meubels. Daarnaast zijn er ook bureaus verkrijgbaar die mooi open zijn.

Spiegels
Er zijn diverse mogelijkheden om spiegels in te zetten om de illusie te wekken dat uw kantoor veel groter is. Bijvoorbeeld:
– Een spiegel tegenover het raam reflecteert het licht en hoe meer licht, hoe groter uw kantoor lijkt.
– Een spiegel tussen twee ramen in geeft meer diepte aan uw kantoor
– Heeft u een smal kantoor? Hang dan twee spiegels aan weerszijde van de muur, dus in de lengte. Dit zorgt ervoor dat uw kantoor minder smal lijkt.
– Wilt u juist dat uw kantoor langer lijkt? Plaats dan twee spiegels op de korte muren.
– Een lange spiegel die van de grond tot het plafond komt laat uw ruimte maar liefst 2 keer zo groot lijken

Creëer meer ruimte met kleuren
Misschien wist u al dat lichte kleuren een ruimte altijd groter laten lijken. Maar om nou alles spierwit te schilderen is niet altijd sfeervol. Als u voor de juiste kleuren kiest op de juiste plekken kunt u ook met een beetje kleur uw kantoor sfeervol en groter laten lijken.
– Klein kantoor wordt groter als u lichte kleuren gebruikt. Dit kan wit zijn of licht blauw.
– Schilder het plafond 1 tint lichter
– Kies voor satijnverf. Dit heeft namelijk een vergrotend effect omdat satijnverf het licht goed reflecteert.
– Wilt u meer hoogte creëren? Kies dan voor een lichte kleur voor het plafond en kies voor een iets donkere kleur voor de muren. Neem geen behang, dat is echt een no go als u meer hoogte wilt.
– U kunt een smal kantoor breder laten lijken als u een lichte kleur kiest voor de zijmuren en de korte muren een donkere kleur schildert.
– Meer kleur? Gebruik dan patronen zoals strepen. Horizontale strepen maken uw kantoor langer. Verticale strepen zorgen voor meer hoogte.

Aan de hand van deze tips moet u zeker een mooi en groot kantoor kunnen creëren. Heeft u zelf nog tips, dan vinden we het altijd leuk om van u te horen. Heeft u onze tips gebruikt? Dan zijn wij zeer benieuwd naar het resultaat. Laat het ons weten via Facebook of Twitter.