Indeling van de vergaderruimte

Indeling van de vergaderruimte

Bij de inrichting van de vergaderruimte is het belangrijk om rekening te houden met diverse aspecten. Bij een vergadering is het belangrijk dat iedereen geconcentreerd is, zich prettig voelt en op comfortabele vergaderstoelen zit. Belangrijk in een vergaderruimte is, dat er voldoende licht is, bij voorkeur via een raam zodat er daglicht naar binnen valt. Bij de keuze van een vergadertafel is het belangrijk om na te gaan hoeveel mensen er doorgaans aan de tafel zullen zitten en of er voldoende ruimte in de vergaderruimte aanwezig is om voldoende bewegingsvrijheid over te houden.

Afmetingen van de tafel
Om de vergadertafel zo praktisch mogelijk te plaatsen is het van belang goed te kijken naar de afmetingen van de ruimte waar de tafel in komt te staan. Zo is het allereerst van belang om te kijken naar voldoende bewegingsvrijheid. Vanaf de achterkant van de stoel gemeten is het handig om rekening te houden met een minimale ruimte van 60cm zodat mensen nog achterlangs kunnen lopen. Indien alle stoelen zijn aangeschoven aan de tafel is er minder ruimte benodigd. Om uit te rekenen hoeveel stoelen er aan een tafel passen kan een breedte van 80cm per vergaderstoel worden aangehouden. Indien de ruimte het toelaat kunnen er ook mensen zitten aan de kopse kant. Voor een tafel van 280cm zou dit betekenen dat er 8 mensen aan de tafel kunnen zitten. 3 personen aan elke kant van de tafel en 2 personen op de kopse kant.

De vorm van de vergadertafel
De tafels in ons assortiment zijn leverbaar in diverse vormen. Zo kan gekozen worden voor een ronde vergadertafel, een vierkante, een ovale of een rechte tafel. De keuze van de vorm van de tafel hangt uiteraard samen met de ruimte waar deze in komt te staan. Daarnaast is het bij een ovale en ronde tafel gemakkelijker om elkaar aan te kijken dan bij een rechte tafel. Een rechte tafel past vaak weer wat makkelijker in een ruimte vanwege de afmeting. De vorm is dus niet alleen een kwestie van smaak, maar heeft ook te maken met de afmeting van de vergaderruimte.

Bij de keuze van een vergadertafel is het dus belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte, hoeveel personen er aan de tafel moeten zitten, welke vorm de tafel dient te hebben en welke uitstraling de tafel aan de ruimte moet geven. Indien u hulp nodig heeft bij het uitzoeken van uw vergadertafel dan zijn wij u graag van dienst.