Hoe groen wilt u uw kantoor hebben?

Hoe groen wilt u uw kantoor hebben?

Groen en duurzaam gaan redelijk hand in hand. Groen is meer het woord dat wij met z’n allen omarmd hebben om aan te geven dat we duurzaam denken en handelen. De relatie tussen groen en de natuur ligt voor de hand. Voor duurzaamheid zoeken we dan ook veel de relatie met de natuur op. Desondanks kunnen deze twee ook wel met elkaar botsen. Windmolens wekken op duurzame wijze stroom op terwijl veel mensen zich storen aan die hoge bouwsels midden in de natuur of op zee. Laten we vooralsnog maar even accepteren dat we met groen en duurzaam hetzelfde bedoelen.

Uw kantoor en aanverwante ruimtes.
Als eerste de bijdrage aan de verlaging van de CO2 uitstoot. Die wordt niet alleen bereikt via zuiniger auto’s. In kantoorruimtes spelen de verwarming, de airconditioning en de verlichting een belangrijke rol. Niet om het minst door de kosten van de energie die verbruikt wordt. En bovendien is dat echt niet allemaal groene energie. Om een idee te geven, 100.000 kantoren en winkels gebruiken jaarlijks evenveel energie als 1.000.000 woningen. De kans is groot dat ook uw kantoorruimte(s) zo’n 50 tot 60 procent van de energiekosten opslurpen t.b.v. de verlichting, de verwarming en de airco. Hier valt geld te verdienen of zoals u wilt kosten te besparen. Bovendien wordt het groener bij u.
 Licht uit waar niet gewerkt wordt. Is ook automatisch te regelen.
 Computers en andere apparatuur niet nodig? Uitzetten en dus niet standby.
 Haal in overleg met betrokkenen de pieken weg uit de verwarming en de airco. Beiden zijn energievreters.

Investeren? Doe het dan zo groen mogelijk.

Ongeacht wie verantwoordelijk is voor facilitaire zaken, maak afspraken over de aanschaf van zaken die voor uw groenbeleid in aanmerking komen. Als er stoelen met welke functie dan ook, moeten worden aangeschaft zou het vanzelfsprekend moeten zijn om naar de duurzaamheid van de gebruikte materialen te kijken. Dat geldt evenzeer voor al het andere materiaal, zoals bureaus, tafels, kasten en speciaal meubilair. U kunt namelijk ook groen handelen door eisen te stellen aan de leveranciers of producenten op het gebied van duurzaamheid. Het FSC keurmerk voor duurzaam bosbeheer is dan ook heel belangrijk voor kantoormeubilair en kantoorartikelen zoals alle soorten papier die in gebruik zijn.

Ook groen licht voor verlichting?
Dan kan LED verlichting u niet ontgaan. Alleen al kantoorverlichting verbruikt 30 procent van alle elektriciteit in een gebouw. Via LED verlichting kunt u tot 80 procent hierop besparen. Traditionele lichtbronnen geven in feite een beetje licht en veel warmte. Bij LED is dat juist andersom. Bovendien kunt u met LED verlichting veel beter inspelen op de lichtbehoefte per ruimte of een deel daarvan. Groener kunt u het niet maken.

Een beetje groene trots mag toch ook?
Als u werkelijk aandacht heeft voor duurzaamheid en groen handelt dan mogen uw klanten en afnemers dat best weten. Naar mate de discussies over het milieu vorderen zal een steeds bredere groep van klanten en zakenrelaties het waarderen als u tot de groene voortrekkers hoort. Een reden om dit onderwerp altijd in uw contacten en promoties mee te nemen.

Duurzaam kantoormeubilair kopen?
Een voorbeeld van hoe Designkantoormeubilair met duurzaam omgaat is dat tijdens de productie al het zaag- en snij afval hergebruikt, het overige afval wordt afgevoerd door erkende afvalverwerkings- bedrijven. Voor meer informatie over ons beleid betreffende duurzaamheid kunt u contact opnemen met onze klantenservice.