Hoe gaat u om met stress op de werkvloer?

Hoe gaat u om met stress op de werkvloer?

Wat is één van de meest gehoorde antwoorden als u iemand vraagt hoe het gaat? ‘Goed’, misschien, maar ongetwijfeld staat ‘Druk’ ook in de top drie. Druk zijn, leidt al snel tot stress en al die stress is niet goed voor de productiviteit én gezondheid van uw werknemers. Zo blijkt uit onderzoek dat 40% van alle werkgerelateerde ziektes, veroorzaakt wordt door stress. Hoogste tijd om dit probleem aan te pakken!

Waar komt het vandaan?
Stress kan veroorzaakt worden door verschillende dingen, maar de meest voorkomende oorzaken zijn: werkdruk, gebrek aan steun vanuit het management en pestgedrag en geweld op de werkvloer. Combineer dat met het feit dat het leven vandaag de dag al stressvol genoeg is, met elke minuut prikkels en dingen die onze aandacht vragen. En voor u het weet ervaart een medewerker ongeveer alles als stressvol en reageren ze overdreven of over-emotioneel op normale gesprekken of situaties. Het is dus belangrijk om te leren hoe u ervoor kunt zorgen dat uw medewerkers kunnen omgaan met werkgelateerde stress, om te voorkomen dat het uit de hand loopt.

Wat kunt u doen?
Als u een functie heeft waarin u iets kunt betekenen voor het stressniveau van uw medewerkers, is het belangrijk dat u dat doet. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer een derde van de beroepsbevolking werkgelateerde stressgevoelens niet zou durven melden bij zijn of haar manager. Daarom is het belangrijk om uzelf beschikbaar te maken voor uw medewerkers als ze hulp of advies nodig hebben. Vindt u het lastig om daar op een goede manier mee om te gaan? Gun uzelf dan de tijd om dat te leren. U zult zien dat de werkrelatie tussen u en uw medewerkers daarvan opknapt.

Er zijn ook andere dingen die u kunt doen om het stressniveau van uw medewerkers te verlagen.

1. Stimuleer pauzes. Mensen die het gevoel hebben druk te zijn, gunnen zichzelf geen rust. Toch is die rust juist enorm belangrijk om de stress even opzij te kunnen schuiven. Weet u dat bepaalde medewerkers nooit pauzeren of altijd achter hun bureau eten? Stimuleer ze eens om buiten een rondje te lopen of gezellig met een collega te lunchen in de kantine.

2. Zorg voor een hecht team. Bij sommige bedrijven lijken de medewerkers helemaal nooit ergens last van te hebben, hoe hard ze ook moeten werken. Het grote geheim van dit soort bedrijven is dat de teams heel goed en met veel plezier samenwerken. Teambuildingsactiviteiten kunnen helpen om uw medewerkers zich meer op hun gemak te laten voelen bij elkaar. En dat ziet u ook op de werkvloer terug.

3. Creëer een prettige werkomgeving. Niemand vindt het prettig om te werken in een muf kantoor zonder ramen en achter een bureau dat half in elkaar stort. Zorg daarom voor goede omstandigheden; een licht en fris kantoor en goed kantoormeubilair.

4. Sta flexibele uren toe. Werknemers hebben ook buiten de werkvloer te maken met stresssituaties. Hoewel het soms misschien minder praktisch is voor uw bedrijf, is het toch goed om uw medewerkers toe te staan om af en toe flexibele uren te werken. Vaak is het niet het werk zelf dat stress veroorzaakt, maar het ‘managen’ van verschillende verantwoordelijkheden. Bijvoorbeeld kinderen, een partner en het huishouden in combinatie met een drukke baan. Door uw werknemers flexibele uren te laten werken of bijvoorbeeld thuis laten werken, kunnen ze beter de balans bewaren en blijft het stressniveau lager.

Als werkgever kunt u niet iedere mogelijke stressfactor bij uw werknemers wegnemen. En garanties geven dat uw medewerkers nooit bedolven worden in de hoeveelheid werk, is ook niet mogelijk. Maar u kunt er wel voor zorgen dat de stress voor de meeste werknemers behapbaar blijft. Loopt het wel uit de hand? Trek dan bijtijds aan de bel.