Flexibel en sociaal kantoormeubilair: wat is dat?

Flexibel en sociaal kantoormeubilair: wat is dat?

De dagen dat kantoormeubilair simpelweg een bureau, een ergonomische bureaustoel en misschien een archiefkast was, liggen ver achter ons. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en de fabrikanten doen hun best om aan de eisen van bedrijven te kunnen voldoen. Kantoormeubilair dat we steeds vaker terugzien op de werkvloer is flexibel kantoormeubilair en meubilair dat uitnodigt om samen te werken. Maar wat is dit voor meubilair en hoe geeft u het een geschikte plek binnen uw kantoor?

Het traditionele idee van een kantoor met vaste werkplekken is al een tijdje niet meer de standaard. Meer en meer bedrijven maken de overstap naar een meer flexibele indeling. En sluiten daarmee niet alleen aan bij de trends, maar ook bij de wensen van de jongere medewerker. De twintigers die nu de arbeidsmarkt opkomen, zien bij het woord ‘kantoor’ namelijk eerder een werkplek a la Google of Facebook dan een saai pand met vier muren en een eigen bureau. Hoewel het niet direct verstandig is om uw hele visie het raam uit te gooien om maar de zogenaamde millennials aan te trekken, is het zeker iets om over na te denken. De groep die op zoek is naar een flexibele werkplek, wordt de komende jaren namelijk alleen maar groter.

Flexibel en sociaal werken

Aan vaardigheden als samenwerken, kritisch denken en communiceren is de laatste jaren veel aandacht besteed in het onderwijs. Het was voor leerlingen belangrijk om die vaardigheden te bezitten, want het zijn dé vaardigheden die bedrijven in de toekomst verwachten van hun werknemers. En deze vaardigheden sluiten bijna naadloos aan bij de trend die we op het gebied van kantoorinrichting terugzien: meer flexibel en sociaal werken. Meubilair dat medewerkers in staat stelt om te werken op een manier die zij prettig vinden.

Wat is flexibel en sociaal meubilair?

Flexibel meubilair spreekt wellicht tot de verbeelding. Het is meubilair dat u in staat stelt om op een manier te werken die past bij de taak die u moet afronden. Sociaal kantoormeubilair bevordert de interactie en stimuleert samenwerking. Daarnaast is dit type kantoormeubilair vaak zowel comfortabel én efficiënt, omdat het voornamelijk om modulaire elementen gaat. De verschillende soorten meubels zijn dus makkelijk aan elkaar te koppelen. En zo kunt u makkelijk een kantoorinrichting realiseren die uniek is voor uw bedrijf, branche en werkzaamheden.

Sociaal meubilair is er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er grote loungesets die bijvoorbeeld ideaal zijn voor een ontvangstruimte of een grote hal, praktische vergadersets met ruimte voor een beeldscherm en akoestische fauteuils voor één of meerdere personen. Ideaal als u bijvoorbeeld even in alle rust wilt werken of juist even wilt overleggen zonder anderen te storen.

Workways social seating

Neem nou de elementen van Workways. Die zijn gemakkelijk te combineren en bevatten handige oplossingen waar u op kantoor echt iets aan heeft. Geïntegreerde data- en stroomaansluitingen bijvoorbeeld, maar ook onzichtbare opbergruimte én ruimte voor planten, om meteen te zorgen voor meer groen op kantoor. De mogelijkheden met de elementen van Workways zijn eindeloos, van een simpel zitje in de ontvangstruimte tot een complete vergaderset voor meer dan 10 personen.