Een sfeervolle kantoorinrichting

De uitstraling van een kantoorruimte zegt iets over het karakter van het bedrijf. Een inspiratieloze inrichting is, naast dat het ongezellig eruit ziet, eveneens best contraproductief. De mensen die erin werken zullen zich minder op hun gemak voelen en voor het ontvangen klanten doet het niet veel goeds. Kies dus hier en daar voor een persoonlijke touch om uw bedrijf meer flair te geven en zorg ervoor dat de uitstraling wat warmbloediger wordt. Lees verder voor tips om een kantoor meer sfeer te geven.

Kleur op kantoor

Voor de sfeer kan het bepalend zijn welke kleur er in een kantoorruimte wordt gebruikt. Wees daarom creatief. Omdat kleur invloed heeft op ons emotionele welzijn is het ook goed om na te gaan wat wel werkt en wat niet. Een goede balans is daarbij belangrijk en zorg voor continuïteit; laat bijvoorbeeld de kleur blauw regelmatig terugkomen in scheidingswanden, blauwe banken of stoelen en een of twee blauwe muren.

Bekijk ook onze andere artikelen over kleur:

Kunst aan de kantoormuur

Kunst aan de muur zorgt voor een fijne sfeer en is inspirerend. Steeds meer bedrijven kiezen voor schilderijen of andere kunstwerken voor hun inrichting. Om twee vliegen in een klap te slaan zijn er tegenwoordig ook kunstwerken die de akoestiek van de ruimte verbeteren; zogenaamde akoestische schilderijen. Deze verminderen de galm in een vertrek waardoor de ruis van het kantoor verminderd wordt. Zo kan er rustiger gewerkt worden en hangt er ook iets moois aan de muur. Ideaal!

Loungeplekken

Voor goede ontspanningsplekken kan er gekozen worden voor loungeruimtes, een plek waar net iets meer wordt gedaan dan bij de standaard kantines. Dit soort plekken zijn breed inzetbaar: werknemers kunnen er pauzeren of het is handig om klanten te ontvangen. Maar zelfs vergaderen behoort tot de opties, voor een meer ontspannen overleg. Zet er in plaats van alleen kantinestoelen en -tafels een hangbank neer met een salontafeltje of, als er ruimte is, een social swing. Maak het gezellig en kies niet voor het kille tl-licht maar neem hang- of stalampen. Gadgets en accessoires als kleden, kussens, kaarsen en klokken geven de ruimte ook meer gezelligheid. Op die manier kunnen uw werknemers heerlijk ontspannen en komen ze vervolgens weer fris en fruitig terug op hun werkplek.

Wilt u meer advies over projectinrichting? Neem dan contact met ons op.