Een gezond leven op de werkplek

Een gezond leven op de werkplek

In het dagelijkse leven zijn we met zijn allen massaal bezig met de gezondheid, de één volgt een streng dieet, terwijl de ander zich kapot zweet in de sportschool. Bezig zijn met je gezondheid is populair onder de Nederlanders en Belgen. Op de werkplek is het vaak al lastiger om goed te letten op de gezondheid. Gezond eten is in de kantine erg eenzijdig of is zelfs helemaal niet aanwezig.

Vergeet de bureaustoel niet!
Iedereen denkt bij een gezond leven voornamelijk aan gezond voedsel en voldoende beweging. Velen vergeten echter dat velen van ons de dag grotendeels zittend doorbrengen. De bureaustoel wordt dagelijks intensief gebruikt en gemiddeld genomen zitten mensen met kantoorwerk zo’n 6 uur per dag op een bureaustoel. Waar men wel massaal let op voeding en beweging, wordt er geen rekening gehouden met een goede zithouding op een goede stoel. Lage rugpijn, nekklachten, pijn in de gewrichten, het zijn allemaal klachten die veel voorkomen en een reden zijn voor werknemers om zich ziek te melden. Een groot deel van deze lichamelijke klachten zijn te wijten aan een slechte zithouding. Stoelen die niet goed zijn in te stellen hebben een slechte zithouding tot gevolg. Een goede bureaustoel met voldoende instelmogelijkheden zorgt voor een actieve en gezonde zithouding. Voor werkgevers is het belangrijk om voldoende aandacht te geven aan de werkplekken van de medewerkers. Een goed instelbare werkplek is wellicht een investering, maar deze zal zich zeker terug verdienen door gezonde werknemers met een goede arbeidsproductiviteit.

Wij geven u graag vrijblijvend advies over welke stoel bij u zal passen. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.