De visie van Interstuhl

Interstuhl is een van de grootste meubelproducenten van Europa. Het familiebedrijf dat in 1961 door de broers Link is opgericht heeft een lange weg afgelegd sindsdien. Te beginnen met de eerste stoel die ze uitgebracht hebben, de Bi-Regulette, waarna ze vervolgens in bijna 60 jaar meer dan dertig miljoen stoelen wereldwijd geproduceerd hebben. Een prestatie op zich. Bij het ontwerp van hun producten is de mens altijd de maatstaf geweest, al vrij vroeg in het proces, om die reden zijn ze pionier van het ergonomisch en veilig zitten. Ook zijn ze al sinds de jaren 1990 bezig met een milieubewust beleid. Daarmee zijn ze op veel punten voorloper in de markt. Voor ons dus een logische samenwerkingspartner.

Breed aanbod

Interstuhl heeft een breed aanbod aan stoelen die opvallen in mooi design en de vele instelmogelijkheden. Een van hun paradepaardjes is de Pureis3 bureaustoel met het Active Sitting Solutions design waarbij de rugleuning een soepele structuur heeft en daardoor de rug altijd in beweging is. Dit beschermt de gezondheid en zorgt voor een optimaal prestatievermogen. Voor het werken in de industrie of het laboratorium heeft Interstuhl eveneens een groot aanbod. Hierin zijn ze zelfs marktleider in Europa. Deze artikelen blinken uit in stevigheid, reinigbaarheid, elektrostatische geleidbaarheid of nulemissie. Deze bedrijfstak heet Bimos.
Sinds 2020 hebben ze hun blik verruimd voorbij stoelen alleen en zijn begonnen met het creĆ«ren van ruimtes – Splaces genaamd. Denk hierbij aan akoestische werkruimtes waar in stilte vergaderd, getelefoneerd of gewerkt kan worden en het meubilair dat daarbij past. Een belangrijke stap voor het hybride werken van tegenwoordig. Tevens zijn ze sinds 2020 begonnen met stoelen voor de E-sport, ofwel voor professionele gaming, Backforce genaamd.

Tienjarenplan/duurzaamheid

Interstuhl kiest voor duurzame oplossingen in hun aanbod en in hun productiemethodes. Bijvoorbeeld door de levensduur van bureaustoelen te verlengen met een tienjarig onderhoudscontract waarbij een stoel een terugkerende onderhoudsbeurt krijgt. En waarbij aan het einde van het traject de stoel gerecycled of geupcycled wordt. De gedachte erachter: wanneer een frame of rug van een stoel is versleten hoeft er niet meteen een nieuwe stoel worden gekocht, het onderdeel kan gerepareerd of vervangen worden. Op die manier kiezen ze voor circulariteit en zijn hun meubelen eindeloos herbruikbaar.
Daarnaast staan ze voor biodiversiteit, duurzaamheid en circulariteit. Dit is onder andere te zien in hun bedrijfstak Velto waar ze designers stimuleren om circulair en ecologisch verantwoord te ontwerpen. Om de doelstellingen en resultaten van Interstuhl te zien op het gebied van duurzaamheid is deze brochure erg overzichtelijk.

Bekijk al onze Interstuhl producten op onze website.