De inrichting van de directiekamer

De inrichting van de directiekamer

De inrichting van een directiekamer wijkt vaak af van de rest van de kantoorinrichting. Omdat de directie vaak moet bellen, moet overleggen, in vergadering zit of op pad is, is het vaak niet praktisch om de directie in dezelfde ruimte te laten zitten als de rest van de medewerkers. Bij veel bedrijven in Nederland en België is de organisatiestructuur plat, echter is wel vaak een aparte directiekamer aanwezig. Bij de inrichting van de directiekamer is het belangrijk om goed te kijken naar de functie van deze kamer.

Bij de inrichting van de directiekamer is het allereerst van belang om te kijken naar de functie van de kamer. Is deze alle dagen de hele dag door bezet? Of wordt de werkplek slechts enkele malen per dag gebruikt. In het geval de directie niet vaak fysiek achter het bureau zit, kan er worden gekozen voor een stijlvol directiebureau met een vaste hoogte. De bureaustoel moet uiteraard lekker zitten, maar hoeft dan niet 10 instelfuncties te hebben. Voor het type kamer waar de gehele dag iemand aanwezig is, is het belangrijk om ook veel aandacht te besteden aan ergonomie. Het bureau dient in hoogte verstelbaar te zijn en de bureaustoel moet voorzien zijn van diverse instelfuncties. Indien de ruimte het toelaat is het handig om een aparte vergadertafel in de directiekamer te plaatsen. Als de ruimte dit niet toelaat, is het ook mogelijk om een bureau te leveren met een aangebouwd vergadergedeelte.

Designkantoormeubilair is specialist op het gebied van de inrichting voor de directiekamer. Neem voor alle mogelijkheden en voorbeelden contact op met onze klantenservice.