4 dingen om op te letten als u een directiebureau aanschaft

4 dingen om op te letten als u een directiebureau aanschaft

De inrichting van een kantoor is heel belangrijk. Voor de uitstraling naar buiten toe, het comfort van uw medewerkers en om te zorgen dat iedereen z’n werk goed kan doen. Een bureau is een belangrijk onderdeel van een kantoorruimte en kan echt het verschil maken. Maar wat is nou het juiste bureau voor een directiekantoor? En belangrijker, hoe vindt u dat ideale bureau voor uw kantoor?

1. Wensenlijst
Een goede voorbereiding is het halve werk! Voordat u een directiebureau aanschaft, is het goed om een wensenlijst op te stellen. Er is namelijk veel keus. Als u van tevoren een lijst maakt met zaken waar uw nieuwe bureau aan moet voldoen, wordt de zoektocht weer een stuk gemakkelijker. U kunt bijvoorbeeld al vooraf een keuze maken over het ideale formaat van het bureau. Houd daarbij ook rekening met de mogelijkheden van het kantoor. U kunt wel een groot antiek bureau willen, maar als u daarmee nog maar een paar centimeter overhoudt om te lopen, is het wellicht niet zo’n handige keuze. Wees dus realistisch in de ruimte die u tot uw beschikking hebt.

2. Materiaal en design
De meeste kantoren zijn grofweg onder te verdelen in twee categorieën: klassiek en modern. In klassiek ingerichte kantoren zijn vooral houten bureaus, leren banken en houten boekenkasten te vinden. In moderne kantoorruimtes worden vaak meer verschillende materialen door elkaar heen gebruikt. Bijvoorbeeld glas en staal. Deze materialen geven een kantoor een high-tech, industriële look. U doet er goed aan om eerst te bepalen welke stijl u in het kantoor wilt, voordat u een nieuw bureau aanschaft. Zelfs als u al een bureau op het oog heeft, kunt u deze aan laten sluiten bij de stijl van uw kantoor. Er is veel mogelijk in verschillende materialen, onderstellen en aankleding.

3. Extra’s
Bij het aanschaffen van nieuw kantoormeubilair gaat het niet alleen om de looks. Ook de functionaliteiten zijn belangrijk. Veel directiebureaus hebben niet alleen een luxueuze uitstraling, maar beschikken ook over meer extra’s. Gaat u bijvoorbeeld voor een bureau met een ingebouwd ladeblok? En wilt u uw snoeren netjes weggewerkt hebben? Er is veel mogelijk.

4. Ergonomie
Last, but not least: ergonomie. Veiligheid en gezondheid zijn heel belangrijk. Zet ergonomie daarom maar bovenaan uw prioriteitenlijstje als u op zoek gaat naar een nieuw bureau. Waarschijnlijk brengt u een groot deel van de dag achter uw bureau door. Meubilair dat aansluit bij uw wensen en de optimale werkhouding stimuleert, is dan aan te raden. Zo moet een bureau bijvoorbeeld op de juiste hoogte afgesteld kunnen worden om te voorkomen dat u last krijgt van uw rug of nek. U kunt zelfs kiezen voor een bureau dat u met een druk op de knop in hoogte kunt verstellen.

Houdt u bij het uitkiezen van een directiebureau dus rekening met uw wensenlijstje, materialen en design, extra’s en ergonomie.

Wat is uw focuspunt als u een nieuw bureau uitzoekt?