3 tips voor het inrichten van een loungeruimte op kantoor

3 tips voor het inrichten van een loungeruimte op kantoor

Vandaag de dag werken we heel anders dan dertig jaar geleden. Laptops, smartphones en tablets geven medewerkers meer flexibiliteit om te werken. Flexibiliteit die we ook binnen de muren van het kantoor terugvinden, want activity based werken is bij sommige bedrijven de normaalste zaak van de wereld. Voor wie het nog niet kent: bij activity based werken hebben medewerkers de mogelijkheid om te werken op een plek die past bij hun taak van dat moment, bijvoorbeeld in een loungeruimte. Maar hoe zorgt u voor een goede loungeruimte op kantoor?

Niemand kan zich 8 of 9 uur per dag volledig op zijn of haar werk focussen. En dat is gelukkig ook niet nodig. Alleen al daarom zijn loungeruimtes op kantoor een goed idee. Maar naast een plek om even tot rust te komen of bij te praten met een collega, heeft een loungeruimte nóg een functie: een werkplek!

Loungeruimtes zijn perfecte werkplekken om creativiteit, productiviteit én innovatief denken te stimuleren. Deze drie tips helpen u om dat op een effectieve manier te doen.

1. Ga voor comfort
Kantoren met een ‘huiskamer’-uitstraling is iets wat we steeds vaker zien. Een comfortabele stoel of een bank geeft een kantoor direct een zachtere uitstraling. Iets wat medewerkers kan helpen om zich meer ontspannen te voelen op hun werkplek.

2. Zorg voor voldoende werkruimte
Het klinkt misschien wat gek op een kantoor, maar zorg voor voldoende werkruimte, juist ook in een loungeruimte. Om productief te zijn, heeft u namelijk wel een werkoppervlakte nodig. Bijvoorbeeld een bijzettafel (eventueel in hoogte verstelbaar) of een handige, ronde vergadertafel waar medewerkers aan kunnen werken óf op een andere manier kunnen gebruiken.

3. Flexibiliteit is onmisbaar
Verschillende medewerkers hebben verschillende behoeftes als het op een werkplek aankomt. Daarom is het essentieel dat een loungeruimte flexibiliteit biedt. Lichtgewicht meubilair dat gemakkelijk te verplaatsen is, is hierbij een verstandige keuze.

De ontwikkeling van het moderne kantoor vraagt om ontwikkeling op het gebied van kantoorinrichting. Door een multi-inzetbare loungeruimte te creëren motiveert u uw medewerkers om samen te werken en ideeën te delen in een heel ander soort werkruimte. Heeft u hulp nodig bij de inrichting van een loungeruimte op uw kantoor? Neem contact met ons op.